sön. maj 19th, 2024

Erik Gustafsson ”klar” för ny säsong i Luleå

Av Mikael Karlsson okt7,2023
Erik Gustafsson anses vara klar för en ny säsong i Luleå hockey 2023 2024

Erik Gustafsson har redan tillbringat fem säsonger i Luleå Hockey, och det verkar som att han inte är redo att sluta än. Enligt uppgifter till Expressen har parterna kommit överens om en fortsättning, men kan vi verkligen vara säkra på att detta är hans sista kontrakt?

Det var 2018 när Luleå Hockey lyckades med den imponerande värvningen av den NHL-meriterade backen Erik Gustafsson. Han hade tidigare spelat i Nordamerika i NHL och sedan i Europa med spel i Schweiz och KHL. Gustafsson har dessutom varit lagkapten för Luleå under flera säsonger, vilket visar hans betydelse för laget.

Även om det sägs att hans tidigare klubb, Timrå, har uttryckt intresse för att få tillbaka honom, har han ändå valt att stanna i Luleå. Det verkar som om han har bestämt sig för att avsluta sin karriär i Norrbotten. Det senaste kontraktet ser ut att vara det sista avtalet som Gustafsson kommer att skriva som proffsspelare. Men kan vi vara helt säkra på det?

Under den nuvarande säsongen har Erik Gustafsson visat sig vara en av lagets bästa backar och har spelat mest av alla spelare. Han har varit en pålitlig spelare som tränarna kan luta sig mot och använda i alla situationer. Det är tydligt att han fortfarande har mycket att erbjuda Luleå Hockey, och fansen kommer säkerligen vara glada över att se honom fortsätta spela för klubben, om han nu väljer att göra det. Medan vi har hört rykten om en fortsättning, är inget helt säkert i världen av professionell idrott, och saker kan ändras snabbt. Vi får helt enkelt vänta och se vad framtiden har i sitt sköte för Erik Gustafsson och Luleå Hockey.