fre. okt 18th, 2024

Vad gör David Beckham idag?

Vad gör David Beckham idag?

David Beckham är kanske en av de mest välkända fotbollsspelarna i historien av flera anledningar. Utöver att ha varit en av framträdande fotbollsspelare och en av de bästa under sin tid så är David Beckham känd inom modevärlden och för att han är gift med den före detta Spice Girls stjärnan Victoria Beckham. Det var många år sedan David Beckham la skorna på hyllan och i den här artikeln så går vi igenom vad David Beckham har gjort efter sin fotbollskarriär och vad han gör idag.

Det här gör David Beckham idag

Efter att David Beckham avslutade sin fotbollskarriär så har han blivit en framgångsrik affärsman, modell och fotbolls entreprenör. David Beckham ägnar även mycket tid till välgörenhet och är ambassadör för UNICEF där han engagerat sig mycket i barns rätt till utbildning.

 Bland annat så är David Beckham delägare och en av grundarna av fotbollslaget Inter Miami CF. Tillsammans med två bröderna Jorge och Jose Mas så är Beckham huvudansvarig för klubbens utveckling och är ansiktet utåt för klubben. Under sin tid i LA Galaxy så var en del i kontraktet att David Beckham fick köpa in sig i en MLS klubb och detta ledde till att Beckham 2020 var med och grundade Inter Miami som fick stor uppmärksamhet när världsstjärnan Lionel Messi skrev på för klubben 2023. 

David Beckhams företag

Som ovan nämnt så har David Beckham blivit en framgångsrik affärsman, nedan så går vi igenom vilka företag han har och vad dem sysslar med:

DB Ventures

DB Ventures är David Beckhams personliga företag, som han använder för att hantera varumärken, partnerskap, licensavtal och affärsverksamheter. Genom DB Ventures har Beckham samarbetat med flera globala varumärken, inklusive: – Adidas (långvarigt samarbete) – H&M (mode) – Haig Club (whisky) – Tudor Watches (lyxklockor)

Inter Miami CF

 Beckham är delägare och en av grundarna av fotbollsklubben Inter Miami CF i Major League Soccer (MLS), ett av hans mest uppmärksammade affärsprojekt. Klubben debuterade i MLS 2020 och har blivit en stor aktör inom amerikansk fotboll.

House 99

David Beckham lanserade sitt eget hudvårdsmärke, House 99, 2018. Märket fokuserar på groomingprodukter för män, inklusive hudvård, hårvård och rakprodukter.

Beckham Brand Holdings

Detta företag äger och förvaltar Beckhams varumärkes intressen och fungerar som ett paraplybolag för hans affärsverksamhet. Det är också kopplat till hans fru, Victoria Beckham, och hennes modeimperium. Tillsammans med DB Ventures och Victoria Beckham Ltd. kontrolleras Beckham Brand Holdings av David, Victoria, och affärspartnern Simon Fuller.

Samarbeten med andra varumärken

Beckham har haft lukrativa samarbeten med flera andra internationella varumärken:

  • L’Oréal (skönhet och hudvård)
  • Kent & Curwen (klassiskt brittiskt herrmode)
  • AIA (asiatiskt försäkringsbolag)

Miami Beckham United

Detta är gruppen som Beckham bildade för att driva och äga Inter Miami CF. Genom detta företag hanterar han sin fotbollsverksamhet i USA.

Hur gammal är David Beckham?

David Beckham föddes i London den 2 maj 1975 vilket innebär att han idag är 49 år. 

När slutade David Beckham spela fotboll?

David Beckham avslutade sin karriär i Paris St Germain där han valde att lägga skorna på hyllan 2013 när han var 38 år gammal. Beckham spelade en kort period i PSG och vann en Ligue-1 titel. 

Vilka lag har David Beckham spelat i?

David Beckham var en framstående fotbollsspelare och representerade flera toppklubbar, bland annat var han en del av Real Madrid under perioden då klubben kallades för “Los Galacticos”. David Beckham har spelat i följande klubblag: 

  • Manchester United (1992–2003) – Där han vann flera ligatitlar och Champions League.
  • Preston North End (1995, lån) – Spelade en kort period på lån från Manchester United.
  • Real Madrid (2003–2007) – Var en del av klubbens ”Galácticos” och vann La Liga i sin sista säsong.
  • LA Galaxy (2007–2012, 2013) – Beckham spelade i Major League Soccer och var med och lyfte ligans status. Han vann två MLS-titlar.
  • AC Milan (2009, 2010, lån) – Spelade två låneperioder i den italienska klubben för att hålla sig i form under MLS-uppehållet.
  • Paris Saint-Germain (PSG) (2013) – Avslutade sin karriär med PSG, där han vann Ligue 1.

Utöver sin framstående klubblags karriär så har David Beckham även spelat över 100 matcher för det engelska landslaget och var lagkapten i många år. 

Vart bor David Beckham idag?

Familjen Beckham har flera hem och bor mellan olika platser beroende på deras arbete och livsstil. Här är några av deras viktigaste hem:

  • London, England – Beckham-familjen har ett lyxigt hus i den exklusiva stadsdelen Holland Park i västra London. Det är deras huvudsakliga bostad när de är i Storbritannien.
  • Miami, Florida, USA – Eftersom David Beckham är delägare i Inter Miami CF, tillbringar han och familjen också tid i Miami. De har ett hem i One Thousand Museum, en exklusiv skyskrapa i centrala Miami, designad av den berömda arkitekten Zaha Hadid.
  • Cotswolds, England – Beckham-familjen äger också en lantlig fastighet i Cotswolds, en idyllisk region i sydvästra England. Detta hus används ofta som deras tillflyktsort på landet.

Familjen Beckham reser ofta mellan dessa hem beroende på deras arbete, särskilt med Davids engagemang i fotbollen och hans affärsverksamheter i både Europa och USA.

Hur mycket pengar har David Beckham?

David Beckhams förmögenhet (Net Worth) beräknas uppgå i ungefär 450-500 miljoner USD (cirka 5 miljarder SEK). Utöver sin egen förmögenhet så har Beckhams fru, Victoria också en framgångsrik karriär inom musik, mode och samarbeten vilket gör paret till ett av världens rikaste par.

David Beckham parfym

David Beckhams parfym har blivit känd världen över, eftersom Beckham är en sådan världskändis så har han haft väldigt enkelt för att marknadsföra sin parfym. David Beckham har lanserat många parfym kollektioner genom åren och dessa är kanske de mest kända:

David Beckham Instinct – Denna parfym var Beckhams första och lanserades 2005. Den har en fräsch och kryddig doft med noter av bergamott, apelsin och muskot, vilket ger en modern och maskulin känsla.

  • David Beckham ClassicLanserad 2013, denna doft är mer elegant och tidlös, med inslag av citrus, lavendel och läder.
  • David Beckham BeyondIntroducerad 2015, denna parfym har en mer komplex doft med noter av grapefrukt, ingefära och musk.
  • David Beckham The EssenceLanserad 2016, har en fräsch och energisk doft med inslag av äpple, lavendel och cederträ.

Hur många barn har David Beckham?

David och Victoria Beckham har fyra barn tillsammans:

  1. Brooklyn Beckham – Född den 4 mars 1999.
  2. Romeo Beckham – Född den 1 september 2002.
  3. Cruz Beckham – Född den 20 februari 2005.
  4. Harper Seven Beckham – Född den 10 juli 2011.

Var David Beckham otrogen?

David Beckham har många gånger ryktats vara otrogen mot sin fru Victoria, dessa rykten har dock aldrig bekräftats utan istället dementeras från både David och Victoria. Paret har varit gifta och hållit ihop sedan 1999. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *